Macba museum

Gotisk kunst i Barcelona

MNAC's udsædvanlige samling af gotisk kunst

MNAC-museet, der blev bygget i 1929, men omdannet til museum i 1934, har flot samling af gotiske kunstværker, særligt fra de catalanske områder Barcelona, Aragonien og Valencia. Samlingen er ikke så imponerende som den romanske kunstsamling (der kan beskrives som den flotteste samling af ”primitivt” vægmaleri i Europa), men der er en flot sammenhæng mellem de to samlinger, der med fordel kan ses i forbindelse med hinanden.

Gotisk kunst i Barcelona
Gotisk kunst i Barcelona fra det imponerende MNAC-museum - her ses Lluís Dalmaus smukke skildring af Jomfru María og Jesusbarnet

San Augustins helgenkåring og Den Gyldne Legende

Det lille udsnit af et billede ovenfor stammer fra et af hovedværkerne på MNAC - San Augustins Helliggørelse. Det tog hele 22 år at færdiggøre maleriet, der er en del af en altertavle til den i dag nedlagte San Augustí Vell. Det fremstiller San Augustin (354-430), en af kirkefædrene, som er særligt kendt for sit værk Bekendelser/Confesiones (400 e.Kr).

Flere af fremstillerne i MNAC's gotiske samling er direkte påvirket af helgenfremstillingerne i dominikanermunken Jacobus de Voragines Legenda Aurea/Den Gyldne Legende (skrevet ca. 1260).

Bestil en guidet tur

Med City Tours Barcelona har du mulighed for at bestille en guidet rundvisning på MNAC-museet med en autoriseret dansk guide. Turen arrangeres for grupper, foreninger og firmaer. Gruppen skal være på mindst 10 personer, for at turen kan gennemføres.

Turen starter på selve museet eller på gruppens hotel. City Tours Barcelona kan også hjælpe med at booke frokostrestauranter til grupper.

Varighed af den guidede tur
Varighed: 2-3 timer

Priser på turen til gotisk kunst
Priser fra
21,50 €
per person for en privat guidet tur.

Bestil et tilbud
ASTA - Association Society of Travel Agents
Enoturisme Penedès
Catalunya Turisme ACT
Visa, Mastercard, Amex