Barcelona

Turen går til Barcelona

Hvad skal man se i Barcelona?

Går jeres rejse til Barcelona er der meget at glæde sig til. Barcelona har siden De Olympiske Lege i 1992 markeret sig som en af de mest innovative byer i Europa. Samtidig har byen en spændende historie: Barcelona blev grundlagt af romerne og var i Middelalderen et storrige der erobrede store dele af det moderne Italien. Lægger man dertil Gaudís arkitektur og vinområderne uden for Barcelona er der rigeligt at foretage sig til et ophold på mindst en uge!

Casa Batlló
Gaudís Casa Batlló

De Olympiske Lege

I forbindelse med De Olympiske Lege gennemgået Barcelona en enorm udvikling. Dette var med til at give byen et skub i den rigtige retning, og i dag har Barcelona udviklet sig til en af de mest populære destinationer i Europa.

Har en kort liste over nogle af de projekter der blev gennemført i forbindelse med De Olympiske Lege:

  • Tre motorveje samt nye vejforbindelser til bjergene og havet
  • 5 kilometer sandstrækning - en kunstigt anlagt strand med sand fra Sahara og sand fra havbunden
  • Den olympiske by (et stort område med lejligheder og parker tæt ved Den Olympiske Havn
  • 10.000 nye boliger
  • Genopbygning af Mies van der Rohes Barcelona-pavillon
  • Norman Fosters telekommunikations-tårn
  • Restaurering af forfaldne bygninger, herunder Gaudís boliger
  • m.m.

Kunst

Barcelona har en række spændende museer med verdensklassekunst: Picasso-museet, Miró-museet og MNAC er nogle af dem. Men husk også Frederic Marés-museet, MACBA-museet og de mange kunstgallerier i kvarteret omkring katedralen. Og har du en sød tand kunne chokolade-museet måske være en mulighed…

Arkitektur

For arkitektinteresserede er der meget at komme efter i Barcelona: byen den vigtigste by for art nouveau-arkitektur (modernisme kaldes bevægelsen lokalt), men Barcelona har gennem de sidste årtier også været skueplads for opførelsen af spændende moderne arkitektur bygget af arkitekter som Richard Rogers, Santiago Calatrava, Richard Meiers, Oriol Bohigas, o.a.

Macba-museet
Gaudís Casa Batlló

Gastronomi og vin

Barcelona markerer sig disse år som en vigtig gastronomi/gourmet og vin-by. Vinområderne omkring Barcelona start blot en halv times kørsel fra centrum: Catalonien har hele 10 vinområder og blandt dem er bl.a. Penedes, Alella, Priorat og Conca de Berbera.

Barcelona har udviklet sig til et mekka for gastro-turister. Byen er den spanske by med flest Michelin-stjerner (I alt tæller regionen Catalonien mere end 40 stjerner!), men der er også rigtig mange spændende og billige restauranter, der er mindre formelle end mange af Michelin-restauranterne.

- Se vores guide til Barcelonas bedste restauranter

ASTA - Association Society of Travel Agents
Enoturisme Penedès
Catalunya Turisme ACT
Visa, Mastercard, Amex