Girona

Guidet tur til Dalí-museet og Girona

Besøg på Salvador Dalí museet i Figueres og middelalderbyen Girona

Den guidede tur til Salvador Dalí's Museu-Teatre i Figueres og den hyggelige middelalderby Girona er en af de mest populære ekskursioner fra Barcelona. Det er en tur, der kombinerer to hyggelige byer, der begge har spillet en hovedrolle gennem Cataloniens historie med et af Spaniens bedste museer, der udstiller Salvador Dalís på samme tid groteske, humoristiske og fascinerende kunstværker.

Dalímuseet

Salvador Dalí museet i Figueres er et af de mest berømte museer i Spanien. Dalí indrettede selv museet før sin død. Museet er samtidig en bizar og humoristisk samling af flere tusinde tusinde objekter fra forskellige perioder i Dalís liv. Ved indgangen bliver man budt velkommen af en Cadillac, en søjle lavet af bildæk og en båd med en paraply. Selve kunstsamlingen er en af de vigtigste Dalí-samlinger i verden, der indeholder bå billeder, tegninger, skulpturer og installationer. Blandt de berømteste værker er Den Smilende Venus (1921), Galarina (1945), og Blødt Selvportræt med Grillet Bacon (1941). Museets udstilling viser Dalís udvikling fra ungdomsårene, til de surrealistiske værker og alderromsproduktionen. Efter besøget på museet er der tid til frokost på egen hånd i Figueres.

Efter Figueres går turen videre til Girona. Girona ligger omgivet af bjerge og gennem byen løber floderne Ter og Onyar. Gerona har i tidligere perioder spillet en hovedrolle i Catalonien, som den historiske bymidte vidner om. I centrum ligger bl.a. katedralen (med det bredeste kirkeskib i en gotisk katedral), det jødiske kvarter og den imponerende bymur opført af Kongen Peter III. Desuden ser vi de arabiske bade (udefra) og universitetet i Girona, som er et tidligere kloster. Efter besøget i Girona retur til hotellet i Barcelona.
Detaljer og priser for turen til Dalí-museet og Girona
Ruten for den guidede tur
9:00: Afhentning på hotellet og afgang mod Figueres.
11:00-12:00: entré på Dalí-museet i Figueres og guidet rundvisning på museet.
12:00-13:30: tid på egen hånd i Figueres til at få frokost.
13:30-14:30: Transport til Girona
14:30-16:00: Besøg i Girona.
17:00: ankomst til hotellet i Barcelona

Varighed - fleksibilitet
Turen tager normalt sammenlagt 8-9 timer, men ruten kan skræddersys. Det er desuden muligt at kombinere turen med besøg i et par hyggelige strandbyer eller en vingård, hvor den danske vinmager Peter Sisseck laver vin i området. .

Priser på Dalí, Figueres og Girona-turen
Priser fra
32 €
per person for en privat guidet tur til Figueres og Girona. Hertil kommer eventuelle entréer.

Bestil et tilbud
ASTA - Association Society of Travel Agents
Enoturisme Penedès
Catalunya Turisme ACT
Visa, Mastercard, Amex