Gastronomirejser

Gastronomisk rejse

Besøg vindistrikterne Priorat, Alella & Montsant og oplev Barcelona

Denne vinrejse samler noget af det bedste Catalonien har at byde på: nogle af Cataloniens bedste vindistrikter (Priorat, Montsant, Alella og Penedès), og en række af Barcelonas bedste restauranter og specialitetsforretninger.

Barcelona er den spanske by, der har flest michelin-stjerner. Samtidig har byen en række specialitets, der arrangerer vinsmagninger og gourmet-arrangementer. Og så har Barcelona en vinbar, der i flere internationale medier er blevet kaldt for verdens bedste vinbar.

Penedès er kendt for store vingårde men besidder også en række mindre vingårde, som vi besøger på denne tur. Og Priorat uden tvivl et af verdens absolut bedste vindistrikter.

Codorníu

Dag 1 - Barcelona

Ankomst til Barcelonas lufthavn og transport til hotellet.

Om eftermiddagen besøges vindistriktet Alella, umidbart nord for Barcelona, blot 25 minutters kørsel fra hotellet. Her gives der en introduktion til Cataloniens vine - med smagning af både rødvin, hvidvin og cava - samt det catalanske køkken: der serveres lokale retter på selve vingården.

Efter vinbesøget er der tid til at slappe af inden en kort gåtur i området omkring hotellet og middag på en af Barcelonas gode restauranter med en række spændende retter og gode vine.

Dag 2

Afhentning med privat bus og afgang mod Priorat-distriktet. Dette vinområde har gennemgået en enorm udviklet gennem de sidste årtier. Det var først i 1980'erne at området begyndte at få moderne ståltanke og metoder. Siden er det gået stærkt, og i dag producerer området nogle af Cataloniens bedste vine. Herunder L'Ermita vinen, der sælges for 600-800 € flasken.

Vinsmagning på et af Spaniens bedste vinhuse. Nyd en af landets bedste vine med udsigt ud over bjergene. Ankomst til Gratallops i hjertet af Priorat og frokost. Frokosten indtages på en lokal restaurant grundlagt af en af Priorats vinguruer. Restauranten har flere et flot vinkort med mange lokale vine.

Sen eftermiddag ankomst til og indlogering på et godt fire-stjernet hotel. Efter indlogeringen er der smagning af lokale retter og vine fra Priorat og Montsant på en restaurant anbefalet i Michelin-guiden.

Dag 3

Denne dag besøges vinområdet Montsant, der producerer fremragende rødvine, der kan erhverves for en meget rimelig pris. Frokosten spises på en restaurant i bjergene. Om eftermiddagen besøges en olivenmølle, der producerer noget af det bedste olivenolie, der laves i Spanien. Sen eftermiddag sættes kursen mod Barcelona, hvor gruppen indlogeres på et af byens gode 4* hoteller.

Dag 4

Dagen starter med en rundtur i Barcelona, hvor Barcelonas kendteste monumenter besøges, blandt dem Havets Katedral, Sagrada Familia-kirken og Montjuic. Herefter vil der være en gåtur i Barcelonas historiske centrum, hvor der bl.a. besøges nogle af byens bedste markeder og hvor der serveres en god tapas-middag med lokale vine fra Terra Alta og Penedès.
Detaljer og priser for Vinrejsen til Barcelona & Catalonien
Varighed af vinrejsen til Barcelona & Catalonien
3-4 dage (kan skræddersys efter behov)


Priser på vinrejsen
Priser fra
650 €
per person for en privat vinrejse til Catalonien og Barcelona med overnatning, måltider og transport

Bestil et tilbud på vinturen
ASTA - Association Society of Travel Agents
Enoturisme Penedès
Catalunya Turisme ACT
Visa, Mastercard, Amex