Sagrada Familia

Lommetyve i Barcelona

Lommetyvene i Barcelona er blandt Europas allerhurtigste

Som i de fleste andre storbyer i verden skal man i Barcelona være på vagt over for lommetyve. Faktisk er Barcelona en af de byer i verden hvor tyvene er hurtigst og desværre også dygtigts. Tyvene i Barcelona hører blandt de mest fingernemme i Europa, men hvis det tager et par forholdsregler, er chancerne for at komme igennem ferien uden uheld rigtig gode.

På de travleste dage er Ramblaen pakket med folk, og et øjebliks uopmærksomhed kan komme til at koste dyrt. Andre steder hvor man skal være på vagt er i metroen, ved Sagrada Familia (og andre kendte monumenter) samt i lufthavnen.

Tricktyveri
Kommer der nogen og stiller spørgsmål med et stort kort i hånden kan det være for at aflede din opmærksomhed, mens en anden person forsøger at gå i dine lommer...

Her en nogle af de mest udbredte tricktyverier:

Skum eller spray
Du kan være så uheldig at få gult skum sprøjtet på tøjet som en del af et tricktyveri. Flere personer der arbejder sammen, vil på denne måde forsøge at aflede din opmærksomhed, og en anden vil spille rollen som "hjælper". Men det går desværre ofte ud på at aflede opmærksomheden

"Barcelona-dansen"

Hvis der kommer et par personer op til dig på gaden og spørger, om du er interesseret i at lære "Barcelona-dansen" skal du være påpasselig. Også dette kan være del af et tricktyveri. Dans altså ikke med fremmede midt på gaden, for det er en effektiv måde at komme i dine lommer!

Forholdsregler

  • 1. Lad ikke dine personlige ejendele være ud af syne i områder med mange mennesker.
  • 2. Brug safetyboksen/pengeskabet på hotellet
  • 3. Gå ikke rundt med for store beløb i kontanter.
  • 4. Lav en kopi af dit pas og efterlad passet på hotellet.
  • 5. Pas på i metroen og tætpakkede gader som Ramblaen, Portal del Angel, etc.
  • 6. Gør brug af en pung, der kan holdes tæt på kroppen.
  • 7. Liceu, Plaza Cataluña og Sagrada Familia-stoppene er metro-stop, der er særligt populære for lommetyvene - så vær særligt på vagt her!
  • 8. Igen - Sagrada Familia besøges årligt af 3,4 mio mennesker - og det ved tyvene desværre godt...
  • 9. På stranden, bør du bede din nabo om at kigge efter dine ejendele, når du skal i vandet. Lad ikke din pung eller din taske stå tilbage på stranden, når du hopper i Middelhavet.
  • 10. Generelt: stol (desværre) ikke på personer, der kommer hen til dig på gaden og stiller dig mistænkelige spørgsmål.

Er uheldet ude

Er uheldet ude og har du brug for at komme til en politistation for at melde tyveriet eller til konsulatet for at få et nyt pas kan du læse mere her.

Politistationer (comisarías de policía)
Der er selvsagt mange politistationer i Barcelona, men bor du i centrum kan du f.eks. benytte dig af politistationen under Catalunya Pladsen, eller følgende centralstation i en sidegade til Ramblaen:

Comisaria de Policia de Barcelona (Ciutat Vella)
Carrer Nou de la Rambla, 76-80
08001
Barcelona, Spain
Tel: (0034) 93 306 2300
Fax: (0034) 93 306 23 01

Det danske konsulat i Barcelona
Der er ingen dansk ambassade i Barcelona, den ligger i Madrid. Skal du derfor have hjælp til at få et nyt pas foregår det på Det Danske Generalkonsulat på følgende adresse:

Barcelonas Generalkonsulat
Real Consulado General de Dinamarca
Rambla de Cataluña, 45, 4-2
08007 Barcelona
Tlf.: 93 488 0222
Faxnr.: 93 487 6736
E-mail: gkl_bcn@infonegocio.com
Eksp.tid: 10-14 (lørdag lukket)
Pasudstedende, søforklaringer.
Ambassaden i Madrid
Embajada de Dinamarca en España
Calle Serrano 26 - 7º
28001 Madrid
Tel +34 91 431 8445
Fax +34 91 431 9168
madamb@um.dkspanien.um.dk

Læs mere

ASTA - Association Society of Travel Agents
Enoturisme Penedès
Catalunya Turisme ACT
Visa, Mastercard, Amex