Antoni Gaudí Tur

Antoni Gaudí og modernismen

Modernismen i Barcelona & Antoni Gaudí med skandinavisk guide

Antoni Gaudí (1852-1926) er sannsynligvis den mest innflytelsesrike spanske arkitekten gjennom tidene. Gaudís kreative løsninger og utradisjonelle byggemetoder gjør ham til en enestående arkitekt. Da han ble ferdig med arkitekstudiene, sa skolens leder at han ikke visste om han sto ovenfor en gal mann eller et geni...

La Sagrada Familia, den uferdige kirken Gaudí påbegynte i 1883, er et av de mest imponerende religiøse byggverkene i verden. Man arbeider stadig på kirken og i dag er der mer fart på arbeidet enn tidligere. Kirkens eget byggeteam hevder at det vil ta 20 år å bygge de siste ti tårnene og fullføre kirken, men mange av de lokale innbyggerne spekulerer på om det ikke snarere vil gå 30, 40, ... år.

På turen vil du få en autorisert skandinaviskspråklig guide (dansk, svenske eller norsk guide) som kan fortelle deg alt om kirkens historie, arkitekten bak mesterverket og om bevegelsen Gaudí var en del av. Foruten La Sagrada Familia vil du få muligheten til å se en rekke av Gaudís andre mesterverk i byen, samt flere byggverk av Puig i Cadafalch og Domènech i Montaner, som levde på samme tid som Gaudí og oppførte sin arkitektur i skarp konkurranse med ham.

City Tours Barcelona tilbyr turen i buss for grupper i størrelsen 8-60 personer. Er dere en liten gruppe (2-7 personer) kan vi tilby denne turen samt en guidet gåtur i Barcelonas historiske kvarter til fots - priser fra 100 euro.

Kombinasjon med Den Komplette City Tour eller Det Historiske Sentrum.

Anbefaling: Turen til Gaudís byggverk er perfekt for familier og grupper med barn. Hvis du ønsker en heldagstur kan turen til Antoni Gaudí og modernismen kombineres med enten Den Komplette City Tour eller en gåtur i det historiske bysentrum (totalt ville turen ta 5-6 timer)

Ruten for turen til Gaudís byggverk

  • Casa Batlló (av Antoni Gaudí).
  • Casa Lleó Morera (av Domènech i Montaner på Passeig de Gracia).
  • Casa Amatller (av Puig i Cadafalch).
  • Casa Milà (av Antoni Gaudí).
  • Casa de les Punxes (av Puig i Cadafalch).
  • Banc-Fanals (av Pere Falqués).
  • Casa Viduà Marfa (av Comas i Thos).
  • La Sagrada Familia (Antoni Gaudís mesterverk)
  • Park Güell (Gaudí).
  • Nye tendenser i arkitekturen etter modernismen: Mies van der Rohes Barcelona Pavillon og Nasjonalpalasset.
Praktisk informasjon om Turen til Gaudí og modernismen
Turen kan arrangeres for grupper på mellom 8 og 65 personer. Hvis dere er flere enn 65 deles gruppen i to med hver sin guide, buss og sjåfør.

Turens varighet
Fra 2-4 timer (også mulighet for rundtur på én enkelt time med skandinavisk guide).

Priser for Antoni Gaudí og modernismen-turen
Priser fra
44 €
per person

Reserver en tur
ASTA - Association Society of Travel Agents
Enoturisme Penedès
Catalunya Turisme ACT
Visa, Mastercard, Amex