Sagrada Familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia - den ufuldente kirke (1882-)

Historien om Sagrada Familia er en af de mest interessante i arkitektur-historien. Byggeriet er omgærdet af mystik og ingen ved præcis, hvordan Antoni Gaudí, arkitekten bag kirken, ønskede byggeriet skulle se ud.

Facade på Sagrada Familia
Vest-facaden på Sagrada Familia designet af Josep Subirachs

Byggeriet tager sin begyndelse

La Sagrada Familia er Gaudis mest berømte og uden tvivl en af Spaniens mest berømte kirker. Gaudí byggede på kirken gennem 43 år uden at kunne se det færdige værk. Man bygger stadig på kirken og arkitekter, der har ansvaret for kirken, taler nu om, at det vil tage 20 år før projektet er færdigt.

Barcelonas tredje katedral

La Sagrada Familia kaldes Barcelonas tredjedele katedral (efter katedralen La Seu og Santa Maria del Mar, havets katedral). Gaudí og Bocabella, manden bag foreningen "Josefinerne" der startede projektet, ønskede en unik kirke, der havde den hellige familie (Sagrada Familia) som tematisk centrum.

Udsigt til Sagrada Familia
Sagrada Familia set fra tagterassen på et nærliggende hotel

Sagrada familias færdiggørelse

Når kirken er færdig, vil den have 18 tårne, der repræsenterer hhv. de 12 apostle, de 4 evangelister, Jomfru Maria og Jesus. Jesus-tårnet, der vil blive rejst i kirkens centrum, vil måle totalt 170 meter. De højeste nuværende tårne måler 109 m.

Hurtigtoget og Sagrada Familia-Polemikken

Sagrada Familia var planlagt til at være lige i midten af Barcelona. Fra kirken er der samme afstand til havet og bjergene, og afstanden til floden i nord - Besos floden, og floden i syd, Llobregat-floden, er også den samme. Det nye hurtig-tog går gennem Barcelona, da man har ønsket , at så mange mennesker som muligt vil få mulighed for at bruge det.

Lysindfald på Sagrada Familia i Barcelona
Hovedmotivet på kirken - La Sagrada Familia = Den Hellige Familie: Jesus, Maria og Josef. Jesusbarnet er netop blevet født og et æsel og en okse kigger på.

Det betyder, at hurtigtoget passerer lige under La Sagrada Familia i en tunnel. Mange personer i Barcelona var bange for, at dette vil true kirkens eksistens, men UNESCO sikrede at jorden under kirken kan holde til det.

ASTA - Association Society of Travel Agents
Enoturisme Penedès
Catalunya Turisme ACT
Visa, Mastercard, Amex