Albert Adriàs restauranter

Albert Adrias restauranter i Barcelona

Albert Adrià har åbnet 6 restauranter i Barcelona

Albert Adrià fik prisen som Verdens bedste dessert-kok i 2015, og var en nøgleperson i skabelsen af Bulli restauranten sammen med sin bror Ferran Adrià

Albert Adria startede sin karriere, da han var blot 15 år gammel, og arbejdede på sin brors (Ferran Adria) restaurant El Bulli - restauranten der før lukningne i 2011 blev kåret til verdens bedste hele 5 gange af Restauratn Magazine. Albert Adria bidrog til udvklingen af El Bullis retter, og arbejde særligt som dessertkok. Kager er som et blankt lærred. Mulighederne er uendelige'', har han sagt.

‘‘Kager er som et blankt lærred. Mulighederne er uendelige’’

Albert Adrià bliver i dag anset som en af verdens dygtigste chefkokke og holder sig langtfra udelukkende til desserterne. I samarbejde med Iglesias-brødrene Adria-brødrene fået Barcelonas gastronomi til at nå nye højder og har skabt, hvad de kalder en ‘’kulinarisk forlystelsespark’’ - en samling af 6 restauranter, der samlet går under navnet El Barri. Læs mere om de 6 restauranter nedenfor.

Kom på et af Barcelonas bedste markeder med en lokal kok og lær at lave en række klassiske spanske retter eller få en Tapas- og Vintur med privat guide. Hvis I kommer til Barcelona med en gruppe tilbyder vi:
Tickets restauranten i Barcelona
Tickets. Billede af Moitorne for elBarri


Tickets (2011)

Avinguda de Paral.lel 164
08015 Barcelona

En unik restaurant med masser af farver og flere barer. Det innovative køkken byder på er en hyldest til de legendariske retter, der engang blev serveret på El Bulli. Tickets er en uformel måde at opleve haute cuisine på gennem tapas-udgaver. En sjov og anderledes restaurant afhøj klasse.

Tickets restauranten, Albert Adria
Tickets. Billede af ® Pepo Segura for elBarri

Pakta (2013)

Lleida 5
08004 Barcelona

En farverig, moderne og uformel restaurant, der fremkalder peruanske kultur. Pakta betyder "forening" eller "union" på Quechua-sproget i Peru: det er et møde mellem to kulturer, foreningen af to køkkener kaldet Nikkei, der forener det bedste af japansk og peruansk køkken. Teknikken og stilen kommer fra det japanske køkken, men smagen, farverne, traditionerne og ingredienserne er fra Peru. Restauranten har 1 stjerne i Michelin-guiden.

Pakta Restaurant, skabt af Albert Adria
Pakta restauranten. Billede af Moitorne for elBarri

Bodega 1900 (2013)

Carrer de Tamarit 91
08015 Barcelona

Bodega 1900 bygger på den traditionelle måde at gå ud og spise på og drikke en vermouth i godt selskab. Opskrifterne er traditionelle retter, alle spaniere kender. Som Albert Adrià siger: "Vi tager tilbage i tiden men forbereder de traditionelle retter ud fra nutidens perspektiv."

Bodega 1900
Enigma restauranten. Billede af Moitorne for elBarri

Niño Viejo (2014)

Av. Mistral 54
08015 Barcelona

Niño Viejo blev åbnet i 2014 og viste mexicansk gastronomi med en blanding af tradition og de allerbedste råvarer og produkter. En usædvanlig, livlig, farverig og uformel restaurant - tacobar med en etnisk stemning der serverer lækre hjemmelavede tacos, antojitos og salsa. Mexicansk køkken a højeste kaliber.

Siden 2019 er Niño Vieja blevet en del af Hoja Santa (se nedenfor) og fungerer nu som dessert-afdelingen på den Mexikanske restaurant.

Niño Viejo restaurant i Barcelona
Niño Viejo. Billede af Moitorne for elBarri

Hoja Santa (2014)

Av. Mistral 54
08015 Barcelona

En hyldest til hele den mexicanske kultur. Stedet, der tager navnet fra en mexikansk busk, blander en afslappet og moderne atmosfære med etniske og koloniale detaljer. Kombinationen af smag og frem stærke retter tilpasset den europæiske smag gør det til en meget behagelig oplevelse. Restauranten har 1 stjerne i Michelin-guiden.

Hoja Santa Restaurant in Barcelona af Albert Adria
Hoja Santa restauranten. Billede af Moitorne for elBarri

Enigma (2014)

Carrer Sepúlveda 38-40
08015 Barcelona

Enigma er en ny måde at spise på. Dette projekt af Albert Adrià er en intim oplevelse - restauranten har kun plads til 28 gæster. Regn med at det tager ca. 4 timer at komme igennem menuen, der består af "Espais" (rum), i alt 40 retter, overvejende med fokus på fisk og skaldyr . 1 stjerne i Michelin-guiden.

Enigma i Barcelona af kokken Albert Adria
Enigma restauranten. Billede af elBarri

Artikler om Spansk Vin & Gastronomi

Vinture & vinrejser