Magiske springvand

Barcelonas magiske springvand

Font Màgica finder man ved foden afMontjuic-bjerget

sted
Barcelona, Spanien
Kasper Christiansen
Tekst & billede: Kasper Christiansen
11. april 2020 (opdateret)

Springvandet på Montjuïc er en af de mest populære turistattraktioner i Barcelona: i sommerperioden har du mulighed for at høre musik og se springvandet bevæge sig i takt til rytmerne. Den spektakulære kombination af farver, lys, vand og musik er et af de mest fotograferede attraktioner i Barcelona.

Springvandet blev oprindeligt bygget til den Universelle Udstilling i 1929 af ingeniøren Carles Buïgas. Det Magiske Springvand ligger for enden af Avenida Maria Cristina for foden af MNAC/Palacio Nacional. Foruden selve springvandet er der mindre springvand på hver side af alléen.

Vinterhalvåret (oktober til og med april)

Springvandet kan opleves fredag og lørdag i vinterperioder (oktober til april). Det springer fra kl. 19:00 til kl. 21:00. Med musik kan det opleves fra kl. 19:00, og herefter hver halve time frem til kl. 20:30.

Sommerhalvåret (maj til og med september)

Springvandet kan opleves torsdag, fredag, lørdag og søndag i sommerperioden (maj til oktober). Det springer fra kl. 20:00 til kl. 24:00, med musik hver halve time fra 21:30 til kl. 23:30,

Men længe inden De Olympiske Lege blev afholdt oplevede Barcelona i forbindelse med den første verdensudstilling en række omfattende ændringer, og arkitekter som Antoni Gaudí, Puig i Cadafalch, Lluís Domènech i Montaner begyndte at markere sig. Særligt Antoni Gaudís værker er populære besøgsmål for nutidens turister.

Relaterede artikler om lignende emner

Guidede ture & aktiviteter i Barcelona