Macba museum

Gotisk kunst i Barcelona

MNAC's udsædvanlige samling af gotisk kunst

sted
Barcelona, Spanien
Kasper Christiansen
Tekst & billede: Kasper Christiansen
10. april 2020 (opdateret)

MNAC-museet, der blev bygget i 1929, men omdannet til museum i 1934, har flot samling af gotiske kunstværker, særligt fra de catalanske områder Barcelona, Aragonien og Valencia. Samlingen er ikke så imponerende som den romanske kunstsamling (der kan beskrives som den flotteste samling af 'primitivt' vægmaleri i Europa), men der er en flot sammenhæng mellem de to samlinger, der med fordel kan ses i forbindelse med hinanden.

Gotisk kunst fra MNAC-museet i Barcelona
Gotisk kunst fra MNAC-museet i Barcelona. På billedet ses den lokale helgeninde Santa Eulalia
Den sidste nadver
Den sidste nadver - djævlen er med ved bordet i venstre hjørne

San Augustins helgenkåring og Den Gyldne Legende

Det lille udsnit af et billede ovenfor stammer fra et af hovedværkerne på MNAC - San Augustins Helliggørelse. Det tog hele 22 år at færdiggøre maleriet, der er en del af en altertavle til den i dag nedlagte San Augustí Vell. Det fremstiller San Augustin (354-430), en af kirkefædrene, som er særligt kendt for sit værk Bekendelser/Confesiones (400 e.Kr).

Flere af fremstillerne i MNAC's gotiske samling er direkte påvirket af helgenfremstillingerne i dominikanermunken Jacobus de Voragines Legenda Aurea/Den Gyldne Legende (skrevet ca. 1260).

Bestil en guidet tur

Med City Tours Barcelona har du mulighed for at bestille en guidet rundvisning på MNAC-museet med en autoriseret dansk guide. Turen arrangeres for grupper, foreninger og firmaer. Gruppen skal være på mindst 10 personer, for at turen kan gennemføres.

Turen starter på selve museet eller på gruppens hotel. City Tours Barcelona kan også hjælpe med at booke frokostrestauranter til grupper.

Varighed af den guidede tur
Varighed: 2-3 timer

Priser på turen til gotisk kunst
Priser fra
25 €
per person for en privat guidet tur.

Bestil et tilbud

Relaterede artikler om lignende emner

Guidede ture & aktiviteter i Barcelona