Macba museum

MACBA-museet i Barcelona

Barcelonas museum for samtidskunst

sted
Barcelona, Spanien
Kasper Christiansen
Tekst & billeder: Kasper Christiansen
11. april 2020 (opdateret)

MACBA i Barcelona er måske et af de mest interessante museer i Barcelona. Museet har en række spændende udstillinger med samtidskunst af lokale catalanske kunstnere, herunder Antoni Tàpies, men også moderne udenlandske kunstnere som Paul Klee og Francesc Torres.

 

MACB museet
MACBA-museet er tegnet af Richard Meier og blev opført mellem 1986 og 1995.

Historien bag

Mange kommer imidlertid til museet for bygningens egen skyld. Opført af Richard Meier mellem 1986 og 1995 er det en arkitektonisk perle og et af byens mest iøjenfaldende værker. Pladsen foran museet er blevet et populært opholdssted for unge mennesker og pladsen bag museet (mellem MACBA og CCCB) har en hyggelig café, der ligger badet i solen. Denne plads anvendes desuden som koncertplads i forbindelse med den populære Sonarfestival, der har mere end ti år på bagen.

Sagrada Familia
MACBA-museets flotte arkitektur er præget af store vinduer og masser af lys.

Bygningen er et af Barcelonas moderne emblemer. En moderne form for funktionalisme, der som en UFO fra en fremmed planet er havnet midt i Ravalkvarterets gamle boligkvarter. Museet har mere end 300 malerier og 150 skulpturer og nedenfor kan du finde flere oplysninger om museets åbningstider.

Åbningstider og priser

MACBA (Museu d'art Contemporanea de Barcelona)
Plaza Dels Àngels, 1. 08001 Barcelona (Barcelona)
Telefon-nummer: +34 934120810

Billetter og priser
Normal entré: 10 €.
Reduceret pris: 6 € (studenrende og grupper med min. 20 personer).
Gratis: for pensionister (over 65 år - husk ID!) og børn under 14 . Følgende dage er museet gratis for alle: 12. februar, 18. maj og 24. september.

Relaterede artikler om lignende emner

Guidede ture & aktiviteter i Barcelona