Dali Museum

Salvador Dalí

Salvador Dalís liv og museet i Figueres

sted
Barcelona, Spanien
Kasper Christiansen
Tekst & billede: Kasper Christiansen
11. april 2020 (opdateret)

Salvador Dalí levede fra 1904 til 1989 og er en af det 20. århundreders mest betydningsfulde kunstnere. Familien Pichot spillede en stor rolle for Dalí tidligt. Faderens ven, Ramón Pichot, der var maler, opfordrede Dalís far til at opildne sønnen til at fortsætte malerkarrieren. Samtidig blev hans impressionistiske malerier en inspiration for Dalí. Det var også denne familie, der til tider satte klaveret ud på klipperne, et motiv der går igen i Dalís malerier.

 

”Den eneste forskel på en sindssyg og mig selv er, at jeg ikke er sindssyg”

 

Berømte citater

”De malerier, der i højest grad vakte min nysgerrighed var dem, hvor impressionismen opløstes til fordel for pointillismen. Den systematiske sammenstilling af appelsinen og violen gav mig en følelse af håb og glæde, en følelse, der mindede om den, jeg fik, når jeg så tingene gennem et prisme omgivet af en regnbue. Der var netop i spisesalen i mit hus en glaskande med en lille åbning, hvorigennem verden blev præsenteret på impressionistisk maner. Jeg plejede at have den i lommen og tog den hele tiden op for at se tingene fra den impressionistiske vinkel.

”Det forekom mig forfærdeligt at tænke på, at det var muligt, at jeg ikke blev anerkendt."

”Siden er mine ambitioner ikke på noget tidspunkt holdt op med at vokse, og på samme måde forholder det sig med mit storhedsvanvid. Jeg vil kun være Salvador Dalí og intet andet; efterhånden som jeg nærmer mig dette mål, fjerner Salvador Dalí sig fra mig.”

”Den eneste forskel på en sindssyg og mig selv er, at jeg ikke er sindssyg”.

”Den eneste forskel på surrealisterne og mig selv er, at jeg er surrealist.”

”Jeg havde brug for berømmelsen for at hævne skam/vanære, som min mors død, min religiøst dyrkede mor, var for mig.”

”Jeg vil blive hørt i hele den vide verden, for jeg er den mest repræsentative inkarnation af Efterkrigstidens Europa, efter at have oplevet alle dens eventyr, erfaringer og dramaer.”

Guidet tur til Dalís værker

Med City Tours Barcelona kan du bestille en guidet ekskursion til Salvador Dalís museum i Figueres med dansk guide. Turen arrangeres for grupper, foreninger og firmaer. Gruppen skal være på mindst 10 personer, for at turen kan gennemføres.

Turen starter med afhentning på hotel eller central placering i Barcelona. Herefter går turen til Figueres, hvor Salvador Dalís museum besøges. Herefter vil der være mulighed for enten at få en frokost på en af de mange gode restauranter i byen eller at køre til Costa Brava for at nyde en frokost med havudsigt. På vejen tilbage til Barcelona vil der være mulighed for at besøge Girona. Læs mere om Girona.

Priser på turen til Salvador Dalí-museet
Priser fra
45€
per person for en privat tur til Figueres. Hertil kommer entréer.

Bestil et tilbud

Relaterede artikler om lignende emner

Guidede ture & aktiviteter i Barcelona