Vinområder

Bierzo

Bierzo har gennemgået en sand revolution over det sidste årti

Bierzo blev officielt anerkendt som Denominación de Origen i 1989. Siden da har en stadig større del af vinene, der produceres i området fået verdensomspændende anerkendelse.

Vinregionen Bierzo - her Viñedos y Bodegas Pittacum
Vinregionen Bierzo - her Viñedos y Bodegas Pittacum med vinen Pittacum 2011

Anerkendelsen af Bierzo

Magasinet Decanter gav Viñademoya Leiros vinen (fra Bodegas Luzdivina Amigo i Bierzo) en guldmedalje i 2011: Ved Decanters "Great Spanish Fine Wine Encounter" fik vinhuset Casar de Burbia en plads blandt de 50 bedste vinhuse sammen med vinhuset Descendientes J. Palacios med vinene Las Lamas, La Faraona, Corullón og Moncerbal. Også den spanske vinguide Guía Peñín har givet vinene fine anmeldelser.

Beskrivelse

Bierzo består af følgende kommuner: Arganza, Bembibre, Borrenes, Cabañas Raras, Cacabelos, Camponaraya, Carracedelo, Carucedo, Castropodame, congoston, Corullón, Cubillos del Sil, Fresnedo, Molinaseca, Noceda, Poncerrada, Priaranza, Punte de d. Flórez, Sancedo, Vega de Espinareda, Villadecanes/Toral de los Vados, Villafranca del Bierzo.

Bierzo befinder sig i den nordvestlige del af León provinsen, der ligger i regionen Castilla y León.

Klimaet
Bierzo har et mikroklima der er typisk for Middelhavet: milde temperaturer og milde vintre. Der falder i gennemsnit 721 mm regn i Bierzo om året. Jorden er en blanding af kvark og skiffer (lig Priorat).
 

Druersorter

Røde druer
Hvide druer

Karakteristik af vinene fra Bierzo

Rødvinene
De unge vine laves først og fremmest på Mencía-druen (70%) og har en lav syreprocent. Vinene der lagrer på egefade har typisk en lagring på mindst to år.

Hvidvinene
Laves først og fremmest på Doña Blanca, Godello og Palomino.

Rosévinene
Laves normalt på røde druer (ca. 50% af disse er Mencía-druen), eller en blanding af røde og hvide druer.

Vigtige vingårde i vinområdet

Fakta og tal

Artikler om spanske vinområder artikler

Vinture & vinrejser