Alvaro Palacios

Álvaro Palacios

Palacios har revolutioneret spansk vin gennem de sidste årtier

Álvaro Palacios er en af Spaniens mest anerkendte vinproducenter. Han opererer er flere vindistrikter i Spanien, men det er hans arbejde i Priorat, der er mest kendt. Hans topvin, den legendariske L'Ermita, har høstet massevis af præmier, og prisen ligger på over 600 € flasken. Palacios var en de mænd, der revolutionerede spansk vin og i særdeleshed vinene fra Priorat, da han i løbet af 1990'erne tilførte vinproduktionen nye teknikker og metoder, der gav vinene et kvalitativt løft.

Álvaro Palacios kom til Gratallops i hjertet af Priorat i 1989. Alvaro Palacios var ikke alene om at løfte vinene i Priorat, for i slutningen af 1980'erne var bevægelsen allerede i gang, startet af mænd som René Barbier og Carles Pastrana. Men Alvaro Palacios tilførte vinene fra Priorat et nyt element: marketing. Han har rejst verden tynd med sine vine og fortalt om Priorat overalt hvor han kom på sit karakteristiske engelsk med spansk accent.

Álvaro Palacios' Vine

 • L'Ermita
  L'Ermita er Alvaro Palacios topvin. Vinen blander Garnacha med en smule Cabernet Sauvignon. En stærk og elegant vin, lavet på garnacha og cabernet cauvignon. Lagrer 18 måneder på fransk eg. Vinen har fået op til 98 point af Robert Parker.
 • Finca Dofí
  Denne vin er Alvaro Palacios' andenvin. Lagrer 18-21 måneder på fransk eg. Koster ca. 85€ i Spanien.
 • Gratallops
  En ny vin fra Palacios' hånd. Blander 4 druer: Garnacha, Cariñena, Cabernet Sauvignon og Syrah. Lagrer 18 måneder på fransk eg.
 • Les Terresses
  En lækker vin til en overkommelig pris (omkring € 25 i Spanien. Les Terrasses er fuld af smag og kraft. Vinen er lavet af Garnacha, Cariñena og 10% Cabernet Sauvignon.
 • Camins del Priorat
  Palacios' billigste vin fra fra Priorat (ca. 15€ i Spanien). En vin hvor man får meget for pengene. Frugt- og banan-aroma, i munden en vin med god krop og veloursmag. Har lagret 8 måneder på fransk eg (malolakt'isk gæring i egefade).
ASTA - Association Society of Travel Agents
Enoturisme Penedès
Catalunya Turisme ACT
Visa, Mastercard, Amex