Vinhus

Peter Sisseck og Pingus

Peter Sisseck laver Spaniens dyreste vin på Dominio de Pingus

Den danske vintroldmand, Peter Sisseck, har revolutioneret spansk vin gennem de sidste årtier. De fleste taler om hans topvin Pingus uden at have smagt den, for den koster min. 4000-5000 kr. flasken. Sissecks andenvin Flor de Pingus er lettere at komme i nærheden af: den fås til 600-700 kr. flasken

Historien bag

Peter Sisseck fik tidligt stor interesse for vin. Allerede i hjemmet hos forældrene drak han store franske vine fra Bordeaux og Bourgogne, og senere var det onklen Vinding-Diers, der tog sig af oplæringen af den unge Peter Sisseck på hans vinslot i Bordeaux. Vinding-Diers havde stor interesse for spansk vin og særligt for Ribera del Duero, og efter studier på Landbohøjskolen og universitetet i Bordeaux og et ophold på en vingård i USA tog Peter Sisseck til netop Ribera del Duero, hvor han begyndte at arbejde på Hacienda Monasterio.

Senere blev der penge til at Peter Sisseck kunne købe sit første stykke jord: i hjertet af Ribera del Duero fandt Sisseck 5 hektarer med tempranillo (tinta del país kaldes druen i Ribera del Duero) vinstokke plantet i 1929. Hermed var Pingus-projektet en realitet.

Peter Sisseck gik i gang med arbejdet med største omhu: druerne blev håndplukket, og en stor del af druerne blev valgt fra allerede på marken. Herefter gærede vinene i åbne træktanke i stedet for på ståltanke. Resultatet var uovertruffent! Og Peter Sisseck havde det store held, at et par flasker snart nåede frem til Robert Parker gennem Vinding-Diers forbindelser. Robert Parker blev forelsket i Peter Sissecks vin, og dermed var vejen banet for Pingus' enorme succes.

Vinsmagninger

Nedenfor finder du en liste over nogle af Peter Sissecks vine. Har du lyst til at smage på nogle af Sissecks vine og sammenligne dem med andre spanske vine arrangerer vi private vinsmagninger i Barcelona for grupper, hvor det er muligt at servere følgende vine.

Artikler om Spansk Vin & Gastronomi

Vinture & vinrejser