Nordspanien vinture

Vinrejse til Nordspanien

Vinrejse til Rioja, Ribera del Duero, Rueda & Toro med Madrid

Vinrejsen til Nordspanien er en fantastisk vinrejse gennem vindisttrikterne La Rioja, Ribera del Duero, hvidvinsområdet Rueda og den "nye" rødvinsmastodont Toro.

Vinrejsen til Nordspanien kombinerer vin, arkitektur, natur og gastronomi, og går samtidig gennem smukke landskaber og en række interessante byer. Rejsen præsenterer først og fremmest en perlerække af Spaniens nye og moderne vine. Ribera del Duero er for længst kommet ud af Riojas skygge, hvilket samtidig har betydet at Rioja har måttet forny sig, hvilket har resulteret i en markant forbedring af niveauet over de sidste årtier.

Men naboen Ribera del Duero er alligevel for mange stadig mindst på niveau med Rioja, selvom man endnu i Ribera del Duero mangler den fineste betegnelse DOCa og må nøjes med DO. Rueda har efterhånden etableret sig som Spaniens mest populære hvidvinsområde, og Toro har gennem de sidste årti imponeret ved at blande sig med topvine, der har sat vine fra etablerede vinområder til vægs.

Samtidig er Vinrejsen til Nordspanien en tur til nogle af de flotteste vinhuse i Spanien hvad angår arkitektur. Verdenskendte arkitekter som Rogers, Calatrava, Hadid, Gehry og Foster har tegnet vinhuse i Norspanien, og undervejs ser vi flere af dem.

Dag 1: Madrid/Barcelona - Logroño og vinbesøg

Hotel i Logroño
Afhentning i Madrid eller Barcelona og transport med privat bus til Logroño, der ligger i hjertet af Rioja-området. Afhængigt af tidspuntket for afhentning i lufthavnen vil der være mulighed for at lægge en vinsmagning ind undervejs på et vinhus, f.eks. på et af Riojas tophuse (Muga, La Rioja Alta, Marquéz de Murrieta eller Bodegas Contador)

Indlogering på et godt hotel **** og middag på en af byens bedste restauranter.

Dag 2: Besøg på 2 vinhuse i Rioja

Vinhuset Ysios i Ribera del Duero
Morgenbuffet på hotellet

Besøg på bodegas Ysios. Ysios laver nogle spændende vine og har rammerne til det: vinhuset er tegnet af Santiago Calatrava, der har bygget en formidabel bygning, der fungerer som de ideelle rammer til vinhuset.

Lokal frokost i landsbyen El Ciego.

Efter en overdådig frokost besøges Marqués de Riscal. Endnu et fascinerende vinhus tegnet af en verdenskendt arkitekt. I dette tilfælde er der tale om Frank Gehry, manden bag Guggenheim-museet i Bilbao.

Dag 3: Burgos (Ribera del Duero)

Burgos
Morgenbuffet på hotellet.

Transport fra Logroño til Burgos, der er en charmerende by nord for Madrid ikke langt fra vinområdet Ribera del Duero. Kort stop med besøg i den smukke Santa María la Mayor-kirke. Sen eftermiddag indlogering på spændende hotel **** i Burgos.

Om eftermiddagen vil der være mulighed for at lægge en smagning ind på et af Ribera del Dueros bedste vinhuse.

Aftenen på egen hånd i Burgos.

Dag 4: Ribera del Duero og Valladolid

Bodega Cepa 21
Morgenbuffet på hotellet .

Turen går til Ribera del Duero, et af Spaniens bedste vinområder, der bl.a. er kendt for Dominio de Pingus som er (danske) Peter Sissecks vinhus.

Besøg på vinhuset Cepa 21. En spændende vingård, der laver nogle af Ribera del Dueros kendte ”moderne vine”. Deres kendteste vin, der hedder det samme som vinhuset (Cepa 21), har høstet masser af roser, både nationale og internationale, og kan erhverves for en rimelig pris.

Herefter besøges Viña Pedrosa, et af de absolut bedste vinhuse i Ribera del Duero, der laver nogle af områdets topvine. Vinhuset er en af de store producenter i Ribera del Duero, men de kæler for detaljen og håndplukker deres druer. Resultatet er spektakulært og giver nogle af de bedste rødvine fra Ribera del Duero.

Ankomst til Valladolid og indlogering på dejligt hotel 4*. Den gamle kongeby og Spaniens tidligere hovedstad byder bl.a. på et hyggeligt historisk centrum med en charmerende plads, gode restauranter og mange butikker.

Aftensmad på gourmetrestaurant i centrum af Valladolid.

Dag 5: Valladolid - Rueda & Toro

Valladolid hotel
Morgenbuffet på hotellet.

Afgang til hvidvinsområdet Rueda, hvornogle af Spaniens bedste hvidvine produceres. Her besøger vi Teso la Monja, der laver nogle fremragende hvidvine på verdejo-druen. Herefter er der mulighed for at nyde en god frokost i den nærliggende by Toro. Toro giver i øvrigt navn til det lille vinområde af samme navn, og det vil være muligt at lægge en smagning ind på et lokalt vinhus hvis det ønskes.

Dag 6 Valladolid - Madrid

Madmarked i byen Madrid
Morgenbuffet på hotellet, og herefter afgang mod Madrid og ankomst til spaniens hovedstad. Mulighed for gourmet-frokost på et lokalt madmarked eller på en tapasbar i centrum af byen tæt ved Plaza Mayor. Andre muligheder ville være at lægge en guidet cykeltur ind eller museumsbesøg på et af Madrids verdenskendte museer (f.eks. El Prado eller Reina Sofía). Sen eftermiddag transport fra Valladolid til Madrids lufthavn og retur til Danmark.

Detaljer og priser for vinrejsen til Nordspanien

Information om rejsen: Vinturen kan arrangeres fra flere byer (herunder Barcelona og Madrid), eller kan starte i et af vinområderne i Nordspanien. Turen kan skræddersys, og det er muligt at arrangere rejsen både med eller uden guide. .

Varighed: 6 dages vinrejse (det er muligt at skræddersy ruten og antallet af dage)

Priser for vinrejsen til Nordspanien
Priser fra
5950 kr.
per person for en vinrejse til Nordspanien med hoteller (inkl. morgenmad), privat transport, middage som nævnt i programmet og vinbesøg inkl. smagninger.

Lignende vin- og gastronomiture