Gode restaruanter i Barcelona

Gode restauranter i Barcelona

Barcelonas bedste restauranter - fra billige priser til gourmet

Barcelona har mere end 8.000 restauranter - så der er lidt at vælge imellem... Nodenfor præsenterer vi en række af vores favoritrestauranter i Barcelona. På listen er alt fra en række af Barcelonas økonomiske restauranter over gode restauranter med fair priser til gourmet-restauranter, der fokuserer på gastronomi af højeste kaliber og har vinkældre man kan blive væk i.

 

"Folk spiser sent i Spanien: frokost serveres tidligst kl. 13:00 og restauranterne åbner typisk døren for middagsgæster kl. 20:30 eller 21:00"

 

Vin- og gastronomiture med dansk guide

Hvis du kommer til Barcelona med en gruppe på minimum 8 personer (firma eller en privat gruppe) kan vi anbefale vores Tapas- og Vintur med dansk guide. Turen går til nogle af Barcelonas bedste vin- og tapasbarer, og smagningen indeholder blandt andet Peter Sissecks Hacienda Monaserio fra Ribera del Duero. Desuden besøges en af Barcelonas bedste tapas-restauranter.
Booking af restauranter til grupper
Få hjælp til at reservere restauranter i Barcelona for

Hvis I kommer til Barcelona med en gruppe tilbyder vi også en privat cooking classet af Barcelonas bedste markeder med en lokal kok og lær at lave en række klassiske spanske retter eller få en Tapas- og Vintur med privat guide.

Bestil et tilbud
Patatas bravas
Niño Viejo er en af 6 restauranter i Barcelona åbnet af Albert Adrià. Her får man en oplevelse og gastronomi for rimelige priser: spis en række småtter af høj kvalitet til 50-60 € inkl. lidt drikkevarer

Et godt måltid til rimelige priser (- 40 €)

Cal Pep

Fantastisk tapas restaurant i hjertet af Born-kvarteret i Barcelona, ikke langt fra Santa María del Mar-kirken i Barcelonas Born-kvarter. Restauranten har en flot variation af tapas og prisen er fair - det er muligt at spise for 200-300 kroner her. Restaurantens "Tasting Menu" koster 50 Euro.

Plaça de les Olles 8
Barcelona
+34 93 310 79 61.
www.calpep.com
Restauranten Cal Pep i Barcelona
Cal Pep bliver fyldt op tidligt på aftenen, så kom i god tid for at undgå køen...

Teòric, Taberna Gastronómica

En fremragende gastrobar med et tapas-koncept i gourmetklassen - men til yderst rimelige priser. Her kan to personer dele 4-5 fremragende tapas-retter og få et godt glas vin til for under 50 € (altså under 25 € per person!). Restauranten ligger tæt på Sagrada Familia, så det er muligt at kombinere arkitektur og gastronomi.

Bestil i god tid for at få et bord på den lille restaurant. I weekenden skal man være ude et par dage i forvejen, og i hverdagene en dag i forvejen.

C/Bailén 117
08009 Barcelona
+34 930 00 25 52
www.teoric.cat
Restauranten Teòric Taberna Gastronómica
Restauranten Teòric Taberna Gastronómica i Barcelonas Eixample-kvarter. Restauranten fokuserer på lokale råvarer af højeste kaliber til meget rimelige priser.

Restaurant Llamber

Dejlig tapasrestaurant i Born-kvarteret. Bistro-koncept med tapas og et flot udvalg af catalansk/spansk kvalitetsvine. Restaurant-projektet tog sin begyndelse i 2009 da Francisco Heras og Eva Arbonés begyndte at arbejde med traditionelle retter fra Asturias. Francisco har arbejdet på El Bulli og Freixa. Tradionelle catalanske og asturianske retter med et tvist fra 9 €. Alle dage åbent fra 9:00-24:00.

Carrer de la Fusina 5
08003 Barcelona
+34 933 19 62 50
www.llamber.com
Restauranten Llamber
Restauranten Llamber ligger i Born-kvarteret

Los Caracoles

Catalansk restaurant fra 1835. Kendt for sine snegle (Caracoles på spansk), kylling på spyd og paella. Den besøgende skal gennem køkkenet for at komme ind i restauranten. Der er masser af stemning og de besøgende sidder på flere etager. Tapasmenu: 49 Euros. Alle dage åbent fra 13:00-24:00.

Escudellers 14
Barcelona
+34 93 302 31 85
www.loscaracoles.es
Restaurant Los Caracoles
Restaurant Los Caracoles ligger tæt på Plaza Reial. Der serveres ikke gastronomi, men den historiske restaurant kan være en sjov oplevelse.

Tapas 24

Ejet af Carles Abellán (der tidligere har arbejdet på El Bulli). Efter succesen med Comerç 24 har Abellán startet en række spændende restauranter i Barcelona. En af dem er denne lille tapas-restaurant i centrum af Eixample-kvarteret, et stenkast fra Antoni Gaudís Casa Batlló. Restauranten har kun plads til 60-70 personer, og der er normalt kø - så kom tidligt, dvs. før kl. 19:30. Stort vinkort og innovative, smagfulde tapas.

Diputacio 269
Barcelona
+34 93 488 0977
www.carlesabellan.es
Restaurant Los Caracoles
Tapas 24 i Barcelonas Eixample-kvarter

Set Portes

Spis måske Barcelonas bedste paella på denne klassiske restaurant. Set Portesligger ved den gamle Havn, og er en af Barcelonas ældste restauranter - 7 Portes har eksisteret siden 1836, og på væggene hænger billeder af nogle af de mange kendte personer, der har spist på restauranten gennem årene. Flotte lokaler og fin beliggenhed, men man betaler også lidt ekstra for navnet.

Pasaje Isabel II 14
Barcelona
+34 93 319 30 33
www.7portes.com

Restaurant El Nacional

Ønsker I et lokalt måltid med rimelige priser? Restaurant El Nacional ligger for enden af en lille passage, der går ud fra Passeig de Gracia, et stenkast fra Casa Batlló. Under de høje hvælvinger har man samlet hele 8 forskellige restauranter, hver med deres specialiteter: øster, vin, øl, coctails, tapas, fisk, kød og lokale retter.

Passeig de Gràcia 24 Bis
08007 Barcelona
+34 93 518 50 53
www.elnacionalbcn.com
El Nacional
Restauranten El Nacional ved Passeig de Gràcia i Example-kvarteret i Barcelona

Pasadís del Pep

En "hemmelig" restaurant i Born-kvarteret. Restauranten har ingen menu og hver dag serveres der nye retter på restauranten. Restaurantens specialitet er fisk og skalddyr. Er lidt svær at finde, da indgangen umiddelbart ligner entréen til et lejlighedskompleks!

Pla del Palau 2
Barcelona
+34 93 310 10 28
www.passadis.com

Gastronomi (40 € -150 €)

Saüc

Restauranten på Hotel Ohla på Via Laietana, der ligger et stenkast fra katedralen, har en enkelt stjerne i Michelin-guiden. Her finder man midt på dagen i hverdagene en frokost-menu med en meget fornuftig pris: 16 €!.

Via Laietana 49
08003 Barcelona
+34 933 41 50 50
www.ohlahotel.com

Cinc Sentits

Super restaurant med en enkelt stjerne i Michelin guiden. Flot interi ør og opfindsomme retter. Helstegt pattegris er en af de mere traditionelle specialiteter på restauranten

Aribau 58
08011 Barcelona.
+34 933 239 490
www.cincsentits.com/
Cinc Sentits
Cinc Sentis er en lille restaurant i hjertet af Eixample-kvarteret

Hoja Santa

En af Albert Adriàs mange restauranter. Ferran Adriàs lillebror er trådt ud sin storebrors skygge og har startet en række fremragende restauranter i Barcelona. Blandt dem er Hoja Santa en af vores absolutte favoritter. Restauranten serverer mexikanske retter på højeste niveau i et kunstnerisk format, hvor der leges med nogle af de klassiske retter, som f.eks. sferiske oliven (aceitunas esféricas), men også tacos i verdensklasse. Prøv Hoja Santas fremragende taco cochinita pibil inflada.

Av. Mistral 54
08015 Barcelona
+34 93 348 21 92
www.elbarri.com/en/restaurant/hoja-santa/
Cochinita pibil inflada
På Hoja Santa finder man en række klassiske mexikanske retter, der bliver "dekonstrueret", her cochinita pibil inflada

Raco d'en Cesc

Restauranten har et af Spaniens bedste vinkort, og ligger i hjertet af eixample-kvarteret. Avantgarde køkkenkunst der har rødderne plantet i det treditioenlle catalanske køkken. Restauratnen er startet af Europas bedste sommelier!

Diputació 201, Barcelona, Spain
+34 93 453 23 52.
www.elracodencesc.com
Bodega 1900
Bodega 1900 er en anden af Albert Adrià's restauranter i Barcelona

 

⇒ Læs mere om vores Vin og Tapastur med dansk guide. Turen er ideel for grupper og firmaer, der ønsker en introduktion til Barcelonas historiske kvarter og områdets gastronomi og vin.

Gourmet-restauranter (+ 150 €)

Restaurante Enoteca

Restaurant ligger på luksushotellet Hotel Arts i den Olympiske By i Barcelona. Man kan få en menu til ca. 90 Euros, og restaurantens specialiteter er kammuslinger, trøfler og fois-gras. Restauranten har en enkelt stjerne i Michelinguiden.

Marina 19
08005 Barcelona, Spanien, +34 932 21 10 00
www.hotelartsbarcelona.com
Restaurant Enoteca
Restaurant Enoteca på Hotel Arts i Den Olympiske Havn

Tickets

Ferran Adriàs og hans broder Albert Adrià - der er mere end et år stod bag den verdensberømte El Bulli - har startet dette projekt sammen i Barcelona, der ligger ved Parallel-gaden i den vestlige del af Barcelona. Restauranten er pt. nummer 25 på The Wold's 50 Best. Menu-priser: ca. 180 €. Parallel 164, Barcelona, Spain.
+34 935 071 515. www.ticketsbar.es
Tickets
Adrià-brødrenes Tickets

ABaC

Restauranten for foden af Tibidabo bjerget er en af Barceloans absolut bedste. RestauMenuer fra 125 til 160 Euros. Restauranten har 3 stjerner i Michelin-guiden. Tidligere var restauranter styret af Pellicier, men nu er den unge stjernekok Jordi Cruz chef i køkkenet og under ham har man høstet de to stjerner. Der er også mulighed for at bo på Abac-hotellet, et boutique-hotel med blot 15 værelser med fokus på luksus og eksklusivtet.

Av. Tibidabo 1
Barcelona
+34 933 19 66 01
www.abacbarcelona.com
ABaC
Restaurant ABaC ligger på et luksushotel for foden af Tibidabo-bjerget

Disfrutar

Barcelonas hypede toprestaurant, der selvom den "kun" har 2 stjerner i Michelin-guiden har indfundet sig på 18. pladsen på listen over verdens "50 Best Restaurants". Disfrutar blev startet i 2014 af tre tidligere El Bulli-kokke, Mateu Casañas, Oriol Castro og Eduard Xatruch efter at de i 2012 havde åbnet restauranten Compartir i byen Cadaqués på Costa Brava. Disfrutar ligger i Eixample-kvarteret tæt på fødevaremarkedet El Ninot.

Carrer de Villarroel 163
08036 Barcelona
+34  933 48 68 96
www.disfrutarbarcelona.com
Disfrutar
Restauranten Disfrutar ligger i centrum af Eixample-kvarteret og er nummer 18 på listen over verdens 50 førende restauranter

Celler de Can Roca

Den verdenskendte restaurant, der ligger på andenpladsen på listen over verdens bedste restauranter (Restaurant Magazine). Restauranten fik sin 3. stjerne i Michelin-guiden i 2009. Tre brødre, Roca-brødrene som navnet antyder, står bag restauranten. El Celler de Can Roca ligger i Girona, godt en times kørsel nord for Barcelona.

Det kan være særdeles vanskeligt at få plads på restauranten - der går ikke mange minutter før der er udsolgt flere måneder frem, når salget åbnes.

Can Sunyer, 48
Girona, Spain
+34 972 222 157
www.cellercanroca.com

Og til den søde tand ...

Rocambolesc

De tre Roca brødre, der står bag en af verdens absolut bedste restauranter, Celler de Can Roca, har åbnet fem iskioske. Én af dem ligger på Ramblaen i Barcelona. Besøg evt. restauranten efter jeres middagen og vælg mellem en række forskellige is og endnu flere typer fyld

La Rambla 51-59
08001 Barcelona.
www.Rocambolesc.com/
Disfrutar
Iskiosken Rocambolesc på Ramblaen i Barcelona

Flere artikler om Vin, Gastronomi & Hoteller

Vinture & vinrejser