Antoni Gaudí och modernismen

Antoni Gaudí och modernismen

Modernismen i Barcelona och Antoni Gaudí med svensk guide

Antoni Gaudí (1852-1926) betraktas som den mest inflytelserika spanska arkitekten genom tiderna. Gaudís kreativa lösningar och otraditionella byggmetoder gör honom till en enastående arkitekt. När han var klar med arkitektutbildningen, sa skolans rektor att inte visste om han stod framför en galning eller ett geni...

La Sagrada Familia, den ofullbordade kyrkan som Gaudí påbörjade 1883, är ett av världens mest imponerande religiösa byggnadsverk. Man arbetar fortfarande på kyrkan, och idag är det mer fart än någonsin. Kyrkans eget byggteam räknar med att det kommer att ta 20 år att bygga de sista tio tornen och få kyrkan färdig, men många Barcelonabor tror dock att det snarare kommer att ta 30, 40 eller fler år.

På rundturen får ni en auktoriserad svenskspråkig guide, som kan berätta allt om kyrkans historia, arkitekten bakom mästerverket och om den rörelse, som Gaudí var en del av. Förutom La Sagrada Familia kommer ni att få möjlighet att se en rad av Gaudís andra mästerverk i staden, samt flera verk av Puig i Cadafalch och Domènech i Montaner, som levde samtidigt med Gaudí, och uppförde sin arkitektur i skarp konkurrens med Gaudí.

City Tours Barcelona erbjuder rundturen i buss för grupper på 8-60 personer. Om ni är en liten grupp (2-7 personer) kan vi erbjuda denna tur samt en guidad vandring i Barcelonas historiska kvarter - priser från 180 euro.

Kombination med den kompletta cityturen eller Det historiska centrumet

Rekommendation: Turen till Gaudís verk lämpar sig för familjer och grupper med barn. Vill man ha en heldagstur, kan turen till Antoni Gaudí och modernismen kombineras med den kompletta cityturen eller en vandring i Barcelonas historiska centrum (turen tar totalt 5-6 timmar).

Turens väg till Gaudís verk

Turen kan arrangeras för grupper mellan 8 till 40 personer. Är ni fler än 40, delas gruppen i två.

Turens varaktighet
Från 2-4 timmar (finns även möjlighet till rundvisning på en enda timma med svensk guide).

Priser
Priser från
45 €
per person.

Beställ erbjudande från City Tours Barcelona