Penedes

Vintur til Penedès

Vintur med smukke landskaber, god vin og en gourmetfrokost

Vinturen til Penedès er en 5-timers vintur fra Barcelona med besøg på to af områdets bedste vingårde. Vinturen er en dejlig tur ud af storbyen til det charmerende vindistrikt Penedès, der begynder blot en halv times kørsel fra Barcelona.

Ruten for Penedes-turen

Turen begynder med afhentning på gruppens hotel, hvorefter der køres direkte til vinhuset Jean León, et charmerende vinhus der ligger på en lille bakketop i Penedès. Vinhuset er startet i 1960'erne af Jean Leon, en spanier der sammen med James Dean tidligere havde startet en af Hollywoods mest berømte restauranter, La Scala.

Vinhuset har vundet flere priser og husets vine scorer generelt flotte point i både nationale og internationale vinguider. Vi skal smage tre vine, en hvid chardonnay og to røde: merlot og Cabernet Sauvignon.

Efter besøget på Jean León kører vi til Sant Sadurní d'Anoia: cavaens hovedstad. Cavaen er den spanske champagne. EU-reglerne siger, at Spanien selvfølgelig ikke må bruge betegnelsen champagne, men metoden er den samme, og vinhuset Codorníu var netop det første i Spanien til at producere moussrende vin, da Josep Raventós i 1872 efter en studierejse i Frankrig forsøgte sig med "den champagnøse metode".

I dag laver de den mest populære cava i Spanien: Anna de Codorníu. Vinhuset hører hjemme i en smuk bygning tegnet af Puig i Cadafalch, Antoni Gaudís konkurrent i Barcelona.

På Codorníu skal vi høre om vinhusets historie (der rækker tilbage til 1551!), se produktionen og selvfølgelig smage på to af deres cavaer: Anna de Codorníu og Plus Ultra.

Detaljer og priser for Vinturen til Penedes
Varighed af Vinturen til Penedes
ca. 4-5 timer (det er muligt at spise frokost med udsigt til vinmarkerne efter vinbesøget)


Inkluderet på Penedes-turen
  • Moderne minivan/bus med air-condition
  • Evt. guide (turen kan arrangeres med eller uden guide i bussen afhængigt af gruppens ønsker)
  • Besøg på 2 Penedes-vinhuse og smagninger af en række kvalitetsvine
Priser for vinturen til Penedès
Priser fra
40 €
per person for en privat tur til Penedès

Bestil et tilbud
ASTA - Association Society of Travel Agents
Enoturisme Penedès
Catalunya Turisme ACT
Visa, Mastercard, Amex